Відокремлений структурний підрозділ
"Слов'янський фаховий коледж
Національного авіаційного університету"


Користувач:

Пароль:

Забули пароль?

Не маєш акаунту?

Натисніть "ОПЛАТА ПОСЛУГ"

ОПЛАТА ПОСЛУГ

Або скануйте QR код

 

Міжнародний день боротьби з рабством

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Вашій увазі пропонується інформація щодо Міжнародного дня боротьби з рабством. Тема експлуатації людини залишається актуальною в 21 сторіччі. Це кримінальна індустрія, яка продовжує розвиватись, і боротьба з нею є важливим завданням для кожної країни. Не оминула ця проблема і Україну. Війна, міграція населення, важкий стан економічного розвитку країни, безробіття, низький рівень заробітної плати сприяє поширенню небезпеки експлуатації і торгівлі людьми. З 2019 року по 2022 рік більше 46 тисяч українців опинилися в ситуаціях, пов'язаних із торгівлею людьми. Трудова та сексуальна експлуатація призвела до того, що українці опинилися в сучасному рабстві у Польщі, Україні, у Росії, а також у багатьох інших країнах світу. Торгівля людьми та рабство є високоприбутковим бізнесом і щороку прибутки від цієї діяльності лише зростають. Пам’ятайте, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації! Торгівля людьми може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше виступають люди, яким довіряють.


Від 06 грудня 2023 р.


Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Вашій увазі пропонується ігрофікований онлайн квест «ЖИВИ БЕЗ ІЛЮЗІЙ». Молоді люди та дівчатам дізнаються неочевидні речі про 4 найпоширеніші види насильства. Автором гри стала українська громадська організація «Ла Страда – Україна» за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН. Ігрофікований онлайн квест – це унікальний формат квесту із застосуванням принципів гри в неігровому середовищі, шляхом фокусування уваги користувачів на досягненні конкретної цілі, а власне не на грі. Мета квесту: підвищення поінформованості молоді щодо видів та проявів домашнього та гендерно зумовленого насильства, посилення спроможності молоді впливати на зменшення проявів насильства та побудову безпечного середовища, вільного від будь-яких проявів насильства. Усе в квесті створено дуже інтерактивним, цікавим та простим – щоб молоді було простіше сприймати інформацію, підвищити її обізнаність щодо пасток насильницьких стосунків, які можуть призвести до домашнього та гендерного насильства. Як зазначають у «Ла Страда – Україна», квест базується на реальних ситуаціях. У грі пропонують познайомитися з героями за допомогою сторіз. «Тебе чекають 4 локації. Там відбуваються події, де потрібна твоя допомога. Виконуй завдання, грай у міні-ігри, дослухайся до порад, збирай рожеві окуляри», – зазначають розробники гри. Гра «ЖИВИ БЕЗ ІЛЮЗІЙ» доступна за посиланням. https://gamecourse.la-strada.org.ua/story.html


Від 06 грудня 2023 р.


Ми любимо зарубіжну літературу - 2023

Вітаємо студентку І курсу Черторижську Софію з перемогою в учнівському творчому конкурсі «Ми любимо зарубіжну літературу – 2023», організованого всеукраїнським науково-методичним журналом «Зарубіжна література в школах України», засновниками якого є Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та видавництво «Антросвіт». Софія отримала диплом ІІІ ступеня: під керівництвом викладача зарубіжної літератури Вікторії Святченко студентка створила чудову роботу – ілюстрацію до твору В.Шекспіра «Гамлет», продемонструвала креатив та любов до книги. Зичимо Софії та її наставниці творчого натхнення та подальших перемог!


Від 05 грудня 2023 р.


Підсумки І етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

У ВСП «Слов’янський фаховий коледж НАУ» був проведений перший етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Вітаємо студентів-переможців коледжу першого етапу: І місце – ПЕРЕМОЖЕЦЬ – Науменко Анна (студентка 1 курсу, гр.1КД23). ІІ місце – Коннова Анастасія (студентка 1 курсу, гр.1РПЗ23). ІІІ місце – Черторижська Софія (студентка 1 курсу, гр. 1Ф23). Переможець представить коледж на міському етапі Міжнародного конкурсу! #конкурсяцика #українськамова #конкурс #студенти


Від 04 грудня 2023 р.


Всесвітній день домашніх тварин

Всесвітній день домашніх тварин відзначається щорічно 30 листопада. Це свято присвячено відданим і люблячим «братам нашим меншим», які потребують теплоти та турботи. Викладачі й студенти СФКНАУ та їх тваринки долучилися до флешмобу "Мій домашній улюбленець". Результат у відео за посиланням https://youtu.be/bA8-LHjhTUw


Від 30 листопада 2023 р.


Гірська орлиця

Творчість Ольги Кобилянської займає надзвичайно важливе місце в історії української літератури.


Від 29 листопада 2023 р.


Всеукраїнська кампанія "16 днів проти насильства"

З метою реалізації Всеукраїнської кампанії "16 днів проти насильства", привернути увагу спільноти до актуальної проблеми ВІЛ/СНІДу та запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу, вашій увазі представлені інформаційні матеріали "Що потрібно знати про ВІЛ та СНІД".


Від 29 листопада 2023 р.


16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

Наразі розпочалась ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА» мета якої є – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.


Від 28 листопада 2023 р.


160 років від дня народження Ольги Кобилянської

Сьогодні, 27 листопада, виповнюється 160-річчя зо Дня народження видатної письменниці Ольги Кобилянської, учасниці жіночого руху, громадської діячки, патріотки й однієї з найосвіченіших жінок свого часу.


Від 27 листопада 2023 р.


День пам’яті жертв голодоморів

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Напередодні Дня пам’яті, класні керівники в усіх групах СФКНАУ провели цикл виховних годин під гаслом «Пам'ятаємо! Єднаємося! Переможемо!». Долучіться 25 листопада о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку». Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.


Від 24 листопада 2023 р.