Відокремлений структурний підрозділ
"Слов'янський фаховий коледж
Національного авіаційного університету"


Користувач:

Пароль:

Забули пароль?

Не маєш акаунту?


Натисни "ОПЛАТА ПОСЛУГ"
або
скануй QR код



ОПЛАТА ПОСЛУГ
 

Ти – майбутнє України

Вітаємо викладача української мови і літератури Вікторію Святченко з перемогою у LXXXVIII Двотуровому міжнародному багатожанровому конкурсі «Ти – майбутнє України» та отриманням диплому лауреата І Премії в номінації «Авторська творчість». Бажаємо колезі успіхів та подальших творчих перемог!


Від 11 грудня 2023 р.


Національний тиждень читання – 2023

Протягом 4 – 10 грудня у Відокремленому структурному підрозділі «Слов’янський фаховий коледж Національного авіаційного університету» під керівництвом викладача української та зарубіжної літератури Меркулової Ірини за участі представників бібліотеки навчального закладу Фірсової Світлани й Шевченко Олени, а також культорганізатора Мощанець Катерини вже втретє відбувся «Національний тиждень читання». Подібні події заради промоції читання можна побачити в багатьох країнах світу, адже вони покликані для об’єднання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів. В Україні «Національний тиждень читання» був ініційований Українським інститутом книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики у грудні 2021 року.


Від 09 грудня 2023 р.


До уваги студентів заочної форми навчання!

Настановна сесія з 11.12.2023 року по 22.12.2023 року. 11.12.2023 року о 12.00 відбудеться організаційний збір за посиланням в гугл класі: https://meet.google.com/mrt-ftip-skb


Від 08 грудня 2023 р.


Я – майбутній захисник України

Від 08 грудня 2023 р.


Міжнародний день інвалідів

Щороку на початку грудня у Міжнародний день інвалідів ми разом з усією світовою спільнотою ще раз переосмислюємо все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і консолідуємо наші зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство.


Від 08 грудня 2023 р.


ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Вона - невід'ємна частина української культурної спадщини. В цей день викладачі та студенти коледжу одягнули українську хустку.


Від 07 грудня 2023 р.


День ЗСУ, День волонтера та День святого Миколая у СФКНАУ

Сьогодні, 6 грудня, в СФКНАУ відбувся виховний захід з нагоди Міжнародного дня волонтера, що відзначають 5 грудня і Дня Збройних Сил України, 6 грудня.


Від 06 грудня 2023 р.


Міжнародний день боротьби з рабством

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Вашій увазі пропонується інформація щодо Міжнародного дня боротьби з рабством. Тема експлуатації людини залишається актуальною в 21 сторіччі. Це кримінальна індустрія, яка продовжує розвиватись, і боротьба з нею є важливим завданням для кожної країни. Не оминула ця проблема і Україну. Війна, міграція населення, важкий стан економічного розвитку країни, безробіття, низький рівень заробітної плати сприяє поширенню небезпеки експлуатації і торгівлі людьми. З 2019 року по 2022 рік більше 46 тисяч українців опинилися в ситуаціях, пов'язаних із торгівлею людьми. Трудова та сексуальна експлуатація призвела до того, що українці опинилися в сучасному рабстві у Польщі, Україні, у Росії, а також у багатьох інших країнах світу. Торгівля людьми та рабство є високоприбутковим бізнесом і щороку прибутки від цієї діяльності лише зростають. Пам’ятайте, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації! Торгівля людьми може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше виступають люди, яким довіряють.


Від 06 грудня 2023 р.


Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Вашій увазі пропонується ігрофікований онлайн квест «ЖИВИ БЕЗ ІЛЮЗІЙ». Молоді люди та дівчатам дізнаються неочевидні речі про 4 найпоширеніші види насильства. Автором гри стала українська громадська організація «Ла Страда – Україна» за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН. Ігрофікований онлайн квест – це унікальний формат квесту із застосуванням принципів гри в неігровому середовищі, шляхом фокусування уваги користувачів на досягненні конкретної цілі, а власне не на грі. Мета квесту: підвищення поінформованості молоді щодо видів та проявів домашнього та гендерно зумовленого насильства, посилення спроможності молоді впливати на зменшення проявів насильства та побудову безпечного середовища, вільного від будь-яких проявів насильства. Усе в квесті створено дуже інтерактивним, цікавим та простим – щоб молоді було простіше сприймати інформацію, підвищити її обізнаність щодо пасток насильницьких стосунків, які можуть призвести до домашнього та гендерного насильства. Як зазначають у «Ла Страда – Україна», квест базується на реальних ситуаціях. У грі пропонують познайомитися з героями за допомогою сторіз. «Тебе чекають 4 локації. Там відбуваються події, де потрібна твоя допомога. Виконуй завдання, грай у міні-ігри, дослухайся до порад, збирай рожеві окуляри», – зазначають розробники гри. Гра «ЖИВИ БЕЗ ІЛЮЗІЙ» доступна за посиланням. https://gamecourse.la-strada.org.ua/story.html


Від 06 грудня 2023 р.


Ми любимо зарубіжну літературу - 2023

Вітаємо студентку І курсу Черторижську Софію з перемогою в учнівському творчому конкурсі «Ми любимо зарубіжну літературу – 2023», організованого всеукраїнським науково-методичним журналом «Зарубіжна література в школах України», засновниками якого є Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та видавництво «Антросвіт». Софія отримала диплом ІІІ ступеня: під керівництвом викладача зарубіжної літератури Вікторії Святченко студентка створила чудову роботу – ілюстрацію до твору В.Шекспіра «Гамлет», продемонструвала креатив та любов до книги. Зичимо Софії та її наставниці творчого натхнення та подальших перемог!


Від 05 грудня 2023 р.